30-07-2020

 

 

 

 

 

Seks års hjemmeskole har efterhånden gjort det til en livsstil fremfor noget der foregår fra kl. 8 til kl. 14. Således er vi for tiden begyndt at spille et bogstavspil hver aften, med egne hjemmegjorte regler, der indpasses efter at alle børnene har mulighed for læring.

Hjemmeskole er blevet en måde at leve på, en måde at være på - sammen med børnene. Et kæmpe ansvar, for så vidt - men også en kæmpe glæde. 

Det er på mange måder et modsætningsfyldt liv og det er blandt andet også forklaringen på at jeg stoppede med de ugentlige blogindlæg.

Som uddannet pædagog, med en kandidatgrad i pædagogisk filosofi, følte jeg på mange måder at jeg havde et ansvar for det jeg skrev, at det skulle kunne valideres videnskabeligt. Det kan man på den ene side også sige at jeg har - i hvert fald ville det ikke være acceptabelt hvis det jeg skrev direkte kunne modbevises med videnskabelig validitet.

På den anden side vil jeg også sige at når det kommer til mennesker, findes der ikke en forudskrevet håndbog man blot skal følge. Hvert enkelt menneske kommer med sit eget potentiale og det er mest af alt det der er kunsten at få frem. Det der kan være rigtigt for den ene, fungerer ikke for den anden. Og det der fungerede sidste år - eller sidste uge - er man kørt surt i og der må tænkes nyt.

Til dels er der nogle grundlæggende færdigheder der er nødvendige - eller kan synes nødvendige, kva samfundets opbygning. Men ingen kender morgendagen og jeg ved da at der er ufatteligt mange af mine timer som barn, der er gået med ting der er fuldstændigt ligegyldige idag. Tænk eksempelvis på de mange hæfter hvor jeg øvede mig i at skrive formskrift. I dagens samfund er det i store træk ikke nødvendigt og det ville i mange sammenhænge slet ikke blive taget seriøst, hvis man sendte et håndskrevet brev. Som valgfag havde jeg maskinskrivning. Det var ikke obligatorisk, for det væsentlige var jo at man fik en pæn håndskrift - sådan var samfundet dengang. Og jeg er i al beskedenhed kun 40 år, så man skal virkelig træde varsomt når man kloger sig på hvad der er nødvendigt for nutidens børn. 

Mest af alt må man også huske at de er dem der i sidste ende kommer til at forme fremtidens samfund. Det kræver først og fremmst at de har en selvbevidsthed og en evne til initiativ og handling.

Jeg husker min egen skolegang som ufatteligt mange timer der var fyldt op med skal...

...efter endt skolegang forventedes det så at jeg skulle vide hvad jeg ville.

Hvordan i alverden skulle jeg vide det, når jeg ikke havde haft tid til at mærke efter?

Hvordan husker du din skolegang?

 

Følg med på Facebook

13-02-2020

Stilhed... meget længe...

Men nogle gange skal man også bare tie stille, hvis man ikke har noget fornuftigt at sige.

Helt fra start har denne hjemmeside og denne blog været ment som et indblik i mit liv og min måde at gøre tingene på, men samtidig præsenteret på en måde der er mulig at gradbøje i forhold til individuelle behov. 

Et tilbagevendende spørgsmål jeg får er hvordan økonomien hænger sammen som hjemmegående enlig forsørger. 

Der er elementer i mit liv, som er irrelevante og desuden har jeg 6 børn. Så at begynde at udpensle hvordan min præcise økonomi hænger sammen giver ikke mening eller inspiration for nogen.

Derfor har jeg lavet et standard-budget, som kan findes HER

Det er ment som en inspiration, hvor hver enkelt må tilpasse til sin egen situation.

Indtægterne er de ydelser som VI ALLE I SAMFUNDET ER BLEVET ENIGE OM TILDELES FORÆLDRE. Det skriver jeg med store bogstaver, fordi jeg godt kender forargelsen, der kan opstå. Men lad mig lige sige det med det samme: 

- de der arbejder bruger flere af statens penge; en institution kan eksempelvis ikke løbe rundt alene af forædrebetalingen, så der ligger et offentligt tilskud pr. barn. 

Så til kritikerne - MIND YOUR OWN BUSINESS

Og til dig der overvejer muligheden - GØR DET MED GOD SAMVITTIGHED, DU HAR LIGE SÅ MEGET RET TIL DISSE PENGE SOM ALLE ANDRE

 

I forhold til budgettet vil jeg knytte et par kommentarer:

Der er ikke indregnet A-kasse. Man optjener ikke dagpengeret, når man ikke er i arbejde, så det svarer lidt til at have en bilforsikring uden at have en bil.

Ligeledes er der ikke indregnet forsikringer. Jeg vil ikke stille mig til dommer over hvordan den enkelte skal være forsikret. Men jeg vil lufte tanken om at man bør overveje hvad man eksempelvis betaler i indbo-forsikring, sammenholdt med hvad man ville kunne anskaffe nyt indbo til, i fald udheldet skulle være ude. Hvis du overvejer muligheden for at være hjemmegående, regner jeg ikke med det er med B&O fjernsyn osv.

Vær opmærksom på at der gælder særlige regler for worldschoolers i forhold til de ydelser der fremgår af budgetskemaet. Hvis man skal have børne- og ungeydelser skal man opholde sig i DK mindst 6 måneder om året. Hvis man bor fast i udlandet kan man ikke få udbetalt børnebidrag forskudsvis fra Udbetaling Danmark, men får det først udbetalt når bidragsbetaler har betalt til Udbetaling Danmark.

Hjælp gerne med at være djævelens advokat her - er der forhold du tænker man burde tage højde for?

 

 

Følg med på Facebook

 

12-08-2019

 

 

 

 

 

Denne sommer er der sket meget - langt mere end jeg havde turdet håbe på. 

Da jeg flyttede til denne lille ø, var det med ønsket om at leve et stille, tilbagetrukket liv, med tid til nærvær med mine børn.

Den der lever stille lever godt. 

Men puslebrikkerne for vores liv blev kastet op i luften og det har taget nogle år at få dem til at danne det puslespil, som skaber rammen for det liv der var intentionen. 

Men det lykkedes og VI er glade - allesammen. 

Det betyder også at bloggen her får en noget anden form, hvis der overhovedet kommer blogindlæg, det vil tiden vise...

Men på facebook vil jeg lave opslag hver gang der er nyt på hjemmesiden - som f.eks. undervisningsplanerne, som netop i disse dage tager form, i samråd med børnene. 

Så følg med på Facebook

28-07-2019

 

 

 

 

 

Det er nogle uger siden jeg sidst har skrevet et blog-indlæg. Og man kan måske undre sig over hvorfor jeg ikke bare lige laver et opslag med en opskrift på en sommerdrik. Men en del af det at have ferie og trække stikket ud fra hverdagen, er også at lytte efter hvad der sker inde i én selv, i stedet for at lytte efter hvad der sker udenom én selv. Sådan er det i hvert fald når man lever så meget udenfor normen som vi gør her og dermed også selv sætter dagsorden for rammerne. At elske ø-livet er lig med at elske de små ting i livet, og i den forbindelse fik jeg for nyligt 2 postkort, som var lagt ved min vandbod, hvorfra man også kan sende flaskepost.

På det ene står der:

Tusind tusind tak for jeres skønne initiativ. Der er i sandhed noget smukt i denne verden.

Vi gik lige og talte om Moder Jord, og så finder vi dette. Altså!

Mange skønne hilsner fra Mads 24. Søren 24.

Vi❤jer!


På det andet står der:

Det guddommelige selv

er det der ligger i dit svælg.

Det naturlige liv, vælger dig, 

fordi det giver væremåde med sig.

Kig ud og iagttag verden,

Den vil kun lære dig om smerten. 

For at hærde dig og lære dig om livet,

så din energi ender ved smilet.

 

Måske er jeg en håbløs romantiker og i virkeligheden en person fuldstændig prisgivet af følelseslivet, men for mig er sådan en oplevelse; at finde disse to postkort, skrevet til mig, noget jeg husker ALTID.

Så TAK til Mads og Søren, som jeg formoder der også har skrevet det fine digt.

Det fortæller i sandhed essensen om min livsrejse...

Følg mig på Facebook

07-07-2019

 

 

 

 

 

 

Denne uges sommerdrik består af:

Hybenrose-blade

Vand 

Fremgangsmåden er:

1-2 håndfulde hybenrose-blade puttes i en gryde og dækkes med vand.

Gryden sættes til kogning med låg på, ved fuldt blus.

Når vandet koger tages låget af, vandet skal blive ved med at koge, indtil det har taget så meget farve fra bladene at det ikke er gennemsigtigt mere.

Bladene filtreres fra.

Nu er drikken klar. 

Velbekomme 🙂

Følg mig på Facebook