27-05-2018

Bænkevarmer

Alle disse strømper mangler en makker....

- men til denne fredags fællesskole fandt nogle af dem deres nye plads i livet...

 

 

 

 

Nu er det atter søndag og den kommende uges skema kan downloades HER

Som I måske bemærkede på sidste uges skema, så skulle denne uges fællesskole bruges til at lave gave til 6. klasses hund, som snart har fødselsdag. Her om foråret da spirer og bobler det hele, både det ydre - men også i det indre.

Allerede nu gør jeg mig mange tanker om næste skoleår og en af de temaer der kommer til at være i fokus er genbrug/recycling/upcycling - kært barn har mange navne. Tanken bagved er dog at sætte den kreative evne fri og sætte tempoet ned. Og så er der selvfølgelig alt det med miljø, CO2 osv., men det er efterhånden så gennemtærskede begreber i den offentlige debat, at jeg vist ikke behøver at holde en længere tale om det. I stedet for vil jeg ganske simpelt trække det helt ned i praksis, hvor det giver mening - også for små hoveder - det er faktisk også sådan jeg underviser børnene. På trods af mit udemærkede uddannelses-CV, så gør jeg en dyd ud af at gøre tingene jordnære og relevante for den enkelte. - At nogle ting så kan have en betydning i større sammenhænge er kun et plus, men ikke altid noget man behøver at tærske langhalm på - der må man lade erkendelsen komme til den enkelte.

Hvorom alting er, så er noget af det der spirer og bobler i mine tanker, tankerne om genbrug, nærvær, slow-living, tillid til at det man skal bruge er lige foran en, hvis man ellers slår den kreative hjerne til. Så da vi skulle lave gave til hunden gik jeg rundt med mit sædvanlige eftertænksomme blik og kiggede mig omkring i huset. I bryggerset hænger disse stræmper, som alle har mistet en makker, fordi der er gået hul el. lign. Ofte køber vi strømper i pakker med flere ens par, og derfor giver det faktisk god mening at gemme en strømpe, selvom der er hul i makkeren. Derfor hænger de her. Når der ikke er mere plads på snoren må den yderste lade livet til brændeovnen, og så fremdeles bliver der løbende sorteret ud. Det er muligt at det forekommer en anelse excentrisk - til det kan man blot spørge:

Hvad i vores liv her, forekommer ikke excentrisk? - set i perspektivet af at det omvendte af excentricitet er normalitet.

Men tilbage til hunden. Alle der har hund ved at strømper el. lign. hvor hunden kan få lov til at splitte den ad - eller man kan hive i den ene ende og hunden i den anden - er lykken, så det var oplagt at bruge disse strømper til hundelegetøj.

Så her kommer altså opskriften på hjemmelavet hundelegetøj:

1. Tag den længste strømpe du kan finde.
2. Put et par af hundens yndlingsgodbidder i den.
3. Bind en knude lige over midten af strømpen, så godbidderne ikke kan falde ud.
4. Vend strømpen på hovedet, så godbidderne falder hen til knuden.
5. Bind en knude på den anden side af godbidderne, så de er lukket inde mellem de to knuder.
6. Tag en saks og klip enderne, på begge sider af knuderne, i strimler.

Vi afprøvede den ene, hunden var straks med på legen, hev og flåede i strømpen og fik til sidst godbidderne ud - resten af strømperne må den vente med at få til sin fødselsdag.

Vil du se det færdige resultat, findes det HER

Har du et godt upcycling-tip kan du skrive det i kommentarfeltet herunder, så kommer det muligvis med i næste skoleårs undervisningsplan.

Du er også velkommen til at skrive til mig på konsulent@athelligesigmoderskabet.dk hvor du også kan vedhæfte billeder.

Eller du kan skrive dit upcycling tip HER