21-05-2018

Pinsefest

I baggrunden ses vores pinsegrene, som vi lavede i fredags. De har refleks i sig, så lyset fra bålets flammer får grenene til at lyse op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinsen er i kristen tradition tidspunktet hvor helligånden kom til jorden. Den er det indre frø af tro, håb og tillid. Så hvor majfesten hylder alt det der spirer og vokser i det ydre, så hylder pinsen det der spirer og vokser i det indre. Alle tankerne - idéerne, håbene, drømmene. Når man kigger på årets gang med årstidsfester, så ligger majfesten og pinsefesten overfor adventsspiralen og lanternefesten, som begge tænder lys i mørke. Men jeg synes også at pinsefesten har en særlig forbindelse til Skt. Michaelsfesten i slutningen af oktober, hvor vi bekæmper den indre drage.

Sidste gang vi holdt Skt. Michaelsfest lavede vi bambussværd/bambuskors hvor vi bandt en lille foldet og lamineret seddel fast, med et ønske for hvad sværdet/korset skulle kæmpe mod/kæmpe for. Disse bambussværd/bambuskors smed vi i havet, så de sejlede afsted. Så det var helt oplagt at vores pinsefest skulle slå et smut forbi samme sted ved havet.

Vejret var skønt, så det var helt klart badevejr. Vi fyldte en beholder med ananas og tog en håndfuld frosne vandflasker med os. Så tog vi badetøj, islændersweatre og sandaler på og så gik turen afsted til havet. Det er den bedste strand på øen her, men det er yderst sjældent at der kommer turister, de bliver i byen. Så sædvanligvis har vi stranden for os selv, med undtagelse af sommerlægen, som vist også nyder en strand uden turister. Det er meget belejligt, for så er hjælpen tæt på, hvis uheldet skulle være ude.

Som den første sprang jeg i vandet og tog en dukkert - så var alle diskussioner omkring om vandet var for koldt ligesom lagt ned. Og det havde en god effekt. 1. klasse som er lidt af en vandhund fór ud i vandet efterfulgt af 4. klasse.

6. klasse havde sin hund med, som også lige skulle prøve at bade lidt, men det var den nu ikke så vild med. Til gengæld var førskolebørnene glade for at løbe ud i vandet og ind igen, gentagne gange. Der blev også gravet en del i sandet, og kigget på det lille vandløb, som løber gennem skoven og ned i havet. Klokken blev ret mange før vi tog hjem, men det var en festdag, så selvom solen snart var ved at gå ned, så tændte vi op i bålet da vi kom hjem, så vi kunne lave pandekager over bål. Vi har for nylig ombygget en gammel trækvogn til det vi kalder en pølsevogn. Det er stellet der har fået spændt to riste på sig, og med det kan vi faktisk lave nærmest hvad som helst over bål.

Den yngste havde dog lagt sig til at sove i klapvognen på vejen hjem, så hun sov videre, mens vi andre puslede rundt i haven.

Bagved bålet stillede jeg den urtepotte med grene i, som vi har været ved at pynte i fredags, med inspiration fra mit kunsthåndværk havde vi beklædt nogle af grenene med det fineste silkeuld blandet med reflekstråd (glasfiber). Efterhånden som mørket faldt på fik bålets flammer grenene til at tindre glimtvis. Og sådan er det faktisk også med helligåndens/pinsens budskab. Man mærker og oplever det glimtvis og kan ikke efterfølgende helt præcist beskrive hvad det var eller genkalde det til demonstration for andre. Helligåndens og pinsens budskab skal mærkes og opleves af hver enkelt.

Rigtig god pinse til jer alle.