10-05-2018

Mors dag

.... det er da ikke idag... nej, idag er det Kristi Himmelfartsdag.

MEN skal menneskene skabes af normen?

ELLER er det normerne der skal skabes af menneskene?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det korte svar vedr. min holdning til ovenstående, kan du finde HER, hvor jeg skriver om hvordan mine uddannelser har været med til at forme mit syn på borger versus samfund.

Den praktiske årsag til at vi holder mors dag netop idag, ligger i at de fire ældste børn næsten altid er hos deres far på mors dag. I den situation er der to muligheder - den ene er passiv, den anden er aktiv. Den passive løsning er at sige; det var vel nok ærgerligt, så må vi bare droppe mors dag. Den aktive løsning er at 'tænke om med omtanke' - omtanke for børnene, omtanke for fællesskabet og ikke mindst omtanke for hvad essensen af mors dag egentligt er.

Fra tid til anden er jeg organist i den lokale kirke, således også idag. Derfor var det perfekt at holde mors dag netop idag. Børnene kunne (med lidt hjælp) forberede mors dag overraskelser, mens jeg var i kirken.

Da jeg kom hjem fra kirke hængte jeg denne gamle krans op, som virkelig er meget rusten. Så laminerede jeg børnenes tegninger og breve og hang dem fast med guldtråd. Til sidst tog jeg en snor og trak mælkebøtte-hoveder på. Børnene hjalp med at tage mælkebøtter - der er nok at tage af på denne årstid. Og så snoede jeg den lange gule slange af mælkebøtter rundt om den gamle rustne krans. Jeg synes det er så smuk og fin en hyldest - både af mig som mor, men også en hyldest af børnenes påskønnelse af mig. Jeg tænker at kransen skal hænge her til næste mors dag, for jeg er virkelig ikke noget materialistisk menneske - og synes som udgangspunkt heller ikke at mine minder knytter sig til ting/tegninger eller lignende. Men det giver alligevel stof til eftertanke, når man blive mødt i døren med breve og tegninger - for hvordan kan de sige alle disse ubetingede søde ting om mig, når der er så meget jeg kunne gøre bedre. I bund og grund er jeg - som alle - et uperfekt menneske, og det ved børnene, om nogen, da de er sammen med mig 24/7.

Det forekommer mig at børnenes påskønnelse af mig netop er en ubetinget påskønnelse af den jeg er - og ikke det jeg gør

Rigtig god mors dag til jer alle, hvad enten I bliver hyldet søndag eller en anden dag der nu passer i jeres liv.