24-06-2018

Nærvær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det officielt sommerferie og hvad skal vi så lave?

Først og fremmest er det måske i virkeligheden tid til at stoppe op og mærke efter hvad der skal med i næste skoleår og hvad der ikke længere har sin berettigelse. Måske skal vi også se om vi tør vove os ud i at kede os. Langt de fleste gode idéer er faktisk opstået af kedsomhed. Men det er selvfølgelig ikke så trendy at have en ambition om at kede sig - så er det meget mere oppe i tiden at ville være nærværende. Men i princippet er det lidt to sider af samme sag. Hvis man suser afsted i hektisk tempo keder man sig ikke - man er bare heller ikke tilstede i det nære - det helt nære, der hvor der opstår møder menneske til menneske, som f.eks. den Sankt Hans for to år siden, som jeg beskrev igår. Der er mange små detaljer man går glip af, når man hele tiden med sin opmærksomhed er ét skridt foran. Og jeg skal da absolut ikke gøre mig til en helgen, for jeg er da også hurtig til at finde google frem, hvis nogle begynder at kloge sig på noget, som ret hurtigt kan blive afklaret, så vi ikke behøver at tærske langhalm på det. Men hvad ville der ske hvis jeg pakkede google væk - ja måske ligefrem slukkede telefonen - lagde den væk. Det konkrete emne ville jeg nok ikke få en hel masse viden om, som jeg ikke kunne have fået på et splitsekund ved hjælp af google, men måske ville jeg få en indsigt og et bedre kendskab til de mennesker jeg omgav mig med. Det er ofte ikke dem der råber højst som har mest at sige og måske er der faktisk nogen der ligger inde med guldkorn, som aldrig rigtigt bliver delt med andre, fordi de digitale medier kun er et enkelt klik væk. Måske... 

Tør DU?

At give slip på den store digitale verden, for til gengæld at lukke nærværet ind?

Så bør du overveje et kursusdenne skønne ø.

Under alle omstændigheder er det i hvert fald sommerferie nu - men bare rolig, I bliver ikke snydt for de ugentlige indlæg - for det er en skrøne at lærere har 7 ugers sommerferie, der ligger faktisk et stort forberedelsesarbejde i at gøre et skoleår klar. Er DU klar til næste skoleår, eller har du brug for hjælp, så bør du overveje KLAR-PARAT-SKOLESTART tilbuddet, så du kan holde sommerferie med god samvittighed.

Og så lige en sidste ting, inden vi suser til stranden - har du set at det nu er muligt at komme i Sommerskole på Tunø? Ellers så skynd dig at læse mere, inden du slukker for de digitale medier og går i feriemood.

Nyd sommeren.