08-07-2018

Festival

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne søndags indlæg må nødvendigvis stå i festivallens tegn. Ikke fordi festival som udgangspunkt er noget der har min interesse eller prioritering. Men når man som vi, bor på en lille ø, hvor der yderst sjældent er rigtig mange børn samlet til fælles aktivitet på én gang, så griber vi selvfølgelig chancen når den byder sig.

Hvert år er der festival i 4 dage og der er altid et børnetelt med forskellige aktiviteter. I år var der så ydermere blevet arrangeret at fredag, lørdag og søndag formiddag startede med underholdning for børnene i det store koncerttelt.

Fredag så vi Kalles Trommeshow (han er tilsyneladende kendt fra Ramasjang - ikke lige noget vi har fuldt med i). Og lørdag så vi Mek Pek, Onkel Tot og søn (det var sådan lidt Åh Abe-koncert agtigt).

Idag sprang vi dog over - 3 dages festival var vist rigeligt for de yngste. For igår bød også på vandkamp mod brandmændene. Børnene havde en hel vaskekurv fyldt med vandballoner og brandmændene havde deres vandslanger fra bilen. Bagefter var der mulighed for at 'kapre' en politibil. Det gjorde de tre yngste sammen med en ven. Så sad de der i politibilen - det var åbenbart morsomt. For efter en halv time sagde betjenten at nu skulle han bruge bilen. Så kiggede de bare ligegyldigt på ham og gjorde ikke handling til at få spændt selerne op. De fik til gengæld ros fra betjenten for at de havde taget seler på.

Til dels tror jeg det var sjovt fordi det var en politibil, men jeg tror også bare det var sjovt fordi det var en bil i det hele taget. De fire ældste herhjemme kører bil når de er ved deres far, men de to yngste kører faktisk meget sjældent bil, for øen her er principielt bilfri - eller forsøger i hvert fald at holde sig bilfri. Desuden er afstandene her også så små at det ikke giver mening at køre bil i det hele taget.

Derudover har vi selvfølgelig brugt festival-dagene på at være en hel del i børneteltet, hvor der bl.a. var karateundervisning, mulighed for at tegne, spille spil, klæde sig ud osv. Og så selvfølgelig lege med de sommervenner, som børnene efterhånden får, for langt de fleste er gengangere.

For at sætte prikken over i'et var der faktisk også besøg i den anden halvdel af gården af nogle fra Norge, som børnene blev venner med sidste år. Så det har virkelig været en begivenhedsrig uge - uden at det har kostet en hel masse penge og uden at vi har behøvet at pakke hverken kuffert eller taske. 'Hele verden' er faktisk kommet til os i denne uge - og det er vi virkelig taknemmelige for, og vi glæder os allerede til næste år, hvor der igen er festival og hvor vennerne fra Norge kommer igen.

Og et lille tip; vil du også på ferie her, så ved jeg faktisk at min nabos halvdel af gården bliver lejet ud som sommerhus.

Og kan du slet ikke få nok af at være her, så er min nabos halvdel af gården faktisk også til salg. Og det skal ikke være nogen hemmelighed at vi selvfølgelig drømmer om at der kommer en børnerig familie, som også ønsker et liv med hjemmeundervisning. 

Så overvej lige om Tunø er noget for jer - vi venter på jer.🙂