15-07-2018

Rasp

 

 

 

 

 

 

 

Så er endnu en ferieuge gået, og mens halvdelen af børnene har været på ferie med deres far, så har vi andre forsøgt at være mest muligt dovne. Derfor handler denne uges indlæg også om det at gribe det der er lige foran én.

Netop denne livsfilosofi er vores hjemmelavede rasp et godt eksempel på.

Som jeg har skrevet tidligere, så bager vi selv vores brød. Og når man nu har lagt arbejde i det, så er der ingen grund til at lade noget gå til spilde. Derfor har vi sat en bradepande under vores brødskære-maskine. Når vi skærer brød så drysser krummerne derned. Og hvis ingen vil spise endeskiverne, eller det sidste brød er blevet lidt for tørt, så kommer det også bare i bradepanden. Derefter bliver det kørt igennem det grove rivejern på vores Kitchenaid maskine. Og så er det faktisk klar til at drysse på frugtgrød. Det smager også ganske udemærket på youghurt, og vil man have det lidt sødt kan man riste det på panden i eksempelvis sirup eller honning.

Hvis man skal bruge det til madlavning, som f.eks. skvalderkålsdeller, kan man køre det igennem maskinen igen, denne gang med det fine rivejern.

Og sådan laver man faktisk rasp, når man er doven. Det er selvfølgelig ikke så smart at være doven, så her kommer lige et par andre betegnelser;

  • undgå madspild
  • selvforsyning
  • slow-living 
  • mad med omtanke
    • kært barn har mange navne, så send endelig flere gode forslag i kommentarerne til dette indlæg🙂

Og hvad vil jeg så sige med dette? 

Bagved det der kan forekomme som en tilfældighed eller banalitet, kan der ligge en hel masse gennemtænkte tanker, som kræver at beskueren tænker sig om en ekstra gang.

Generelt oplever jeg stor interesse for den måde vi lever på her. Men en gang imellem møder jeg en person, som siger: 'har du tænkt på...' - efterfulgt af en eller anden fordom. Og til det må jeg bare svare: 'ja, selvfølgelig har jeg tænkt... ellers havde jeg jo fuldt strømmen og levet som normen. Når man svømmer som en fisk midt i stimen behøver man ikke nødvendigvis at have tænkt sig om, men hvis man stopper op og vælger en anden vej, så er det lige præcis fordi man har tænkt sig om...'