21-10-2018

Teknik

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er efterårsferien slut og vi er kommet igang med skolearbejdet igen. Jeg har dog været lidt langsom på tasterne, for udover Tivoli-tur, svømmehals-tur og hyggetur til Århus, så har ugen også været præget af diverse uforudsete ting at tage sig af. Ét eksempel relaterer sig til billedet for dette blogindlæg. Jeg havde bestilt en ny (brugt) vaskemaskine ved et firma. Den blev leveret uden stikprop. En venlig sjæl på øen havde en stikprop som jeg fik, og så måtte jeg ellers igang med at finde youtube-videoer om hvordan man sætter en stikprop på. Og for lige at være helt sikker på at jeg ikke lavede noget forkert ringede jeg også efterfølgende til min far, for lige at dobbelttjekke at jeg havde lagt mærke til alle detaljer i videoen.

Før efterårsferien havde vi besøg af nogle journalist-studerende, som blandt andet spurgte mig hvordan det var at skulle veksle mellem at være mor og at være lærer. Jeg har førhen arbejdet som både pædagog og dagplejer, hvor mine børn også var blandt børnene og i den sammenhæng var der klart forskel på om jeg var på arbejde eller privat. Min oplevelse er at det blandt andet hænger sammen med at den relation man naturligt har til sine egne børn, skal opbygges til de andre børn,  i arbejdstiden. Derudover er arbejdet præget af at man er 'på' og kun er der når man er parat til det. Når jeg er privat kan jeg f.eks. godt være mor, selvom jeg er syg og der opstår i den sammenhæng nogle andre relationer, hvor børnene i virkeligheden også lærer at tage hensyn til andre mennesker. Det er ikke sikkert at mor lige kan spille et spil den dag hun er syg, til gengæld kan man herhjemme som barn få lov til at ligge og putte i mors seng. I de sammenhænge får vi faktisk tit snakket om ting, små episoder børnene har oplevet, som man ikke normalt får snakket om i hverdagen. Så jeg har lært at sætte pris på de stunder. Men for at komme tilbage til de journalist-studerendes spørgsmål, så oplever jeg ikke herhjemme at der er forskel på om jeg er mor eller lærer. Jeg er mor og lærer mine børn at kravle og gå - og herhjemme lærer jeg dem også bare en hel del andre ting, som mange andre børn lærer i skolen. Det betyder f.eks. også at den undervisning vi har til daglig bliver en fælles reference-ramme. Det var f.eks. tilfældet da jeg skulle sætte stikproppen på vaskemaskinen - 7. klasse havde netop læst om elektricitet, og nu kunne vi så relatere det til praksis. Så derfor kom efterårsferien også til at indeholde noget undervisning - og sådan er det faktisk tit herhjemme. Når vi ikke sidder med skolebøgerne opstår der situationer, som vi kan relatere til den undervisning vi konkret beskæftiger os med. 

Og så til et lille notabene: Når jeg nu er inde på emnet 'teknik', så har jeg erfaret en lille finesse ved min hjemmeside, som betyder at jeg har oploadet de antal skemaer der kan være på siden. Så denne uge slettede jeg et skema fra 2017-2018, for at få plads til det nye skema, og sådan kommer det så til at blive fremadrettet.