28-10-2018

Sankt Michaelsfest

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

Idag er der kommet sne, så jeg tænkte det var passende at dele dette billede, som jeg tog d. 12. oktober i år... I Danmark... På Tunø... Og de var ude at bade - på eget initiativ... Og de blev ikke syge...

Dagen før efterårsferien startede, havde jeg besluttet at vi skulle afholde dette års Sankt Michaelsfest. Sidste års Sankt Michaelsfest står helt klar i min hukommelse og har vendt tilbage i mine tanker i løbet af året. 

Vi havde besøg af nogle journaliststuderende, som skulle lave en opgave omkring hjemmeundervisning. Jeg synes i den sammenhæng at det er vigtigt at delagtiggøre dem i de mange facetter der er ved hjemmeundervisning. Herhjemme sidder vi også i skolestuen og laver lektier - men vi laver også rigtig mange andre ting, som også har en betydning.

En af de ting er f.eks. de mange traditioner vi har henover året. Nogle mennesker bliver måske forpustede over at tænke på det - fordi forestillingen om traditioner kan være meget omsiggribende. Men det vigtige herhjemme er at det bliver ægte. Jeg spørger derfor hver gang mig selv; 'hvad er kernen i denne tradition' - udover at den giver samvær og skaber fælles minder, som er med til at sætte livet i perspektiv, fordi man kan tænke tilbage og sige: 'kan I huske dengang...'

Sankt Michaelsfesten er kendetegnet ved at Sankt Michael skal bekæmpe dragen. Sidste år lavede vi bambuskors/bambussværd, afhængigt af hvilken vej man vendte dem. Til disse bambuskors/bambussværd bandt vi et lamineret stykke papir, hvorpå vi hver især havde skrevet/tegnet det som korset skulle kæmpe for/sværdet skulle bekæmpe. Papiret var foldet inden det blev lamineret, så ingen andre end ophavsmanden, vidste hvad håbet var.

I år valgte vi en anden model, som man kan gøre uden at behøve at stille et større arrangement på benene. Vi tog en vandtæt tusch med til stranden. Fandt en sten vi kunne skrive eller tegne på. Og så kastede vi disse sten ud i vandet. 

For mig er oplevelsen at det er en pagt jeg laver med mig selv i princippet. Sankt Michael handler også om den indre drage og ofte sidder man selv med nøglen til løsningen, hvis ellers man tør at gå de skridt der skal til. 

Så jeg vil opfordre jer alle til, trods snevejr, at finde tuschpenne frem og smide jeres Sankt Michaels-sten i havet. Send meget gerne billeder og en lille beskrivelse til konsulent@athelligesigmoderskabet.dk, så vil jeg lave en kollage og lægge det op i et blogindlæg. - Og selvfølgelig, på forhånd tak <3