20-01-2019

"Tortilla"chips

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

 

 

 

Kære alle derude, jeg tænker det er tid til at dele endnu en opskrift med jer, som en tilføjelse til den selvforsynings-madplan, som jeg lavede i september måned.

Denne gang handler det om "tortilla"chips - jeg har skrevet det i gåseøjne, fordi tortillachips sædvanligvis laves af majs - men jeg laver dem af min surdej.

Ingredienser

Surdej

Mel

Olie

Krydderier

Fremgangsmåde

Jeg tager en stor klat dej med en grydeske og putter den i min røreskål. Så blander jeg mel i dejen, så den er mere tør end våd. Dernæst ruller jeg den ud på bagepapir, så den bliver så tynd som overhovedet muligt. Et lille tip er at smøre kagerullen ind i olie, så dejen ikke hænger fast på kagerullen. Det er lettest at rulle dejen ud på bagepapiret først og så løfte bagepapiret over på bagepladen bagefter. Så prikker jeg huller i dejen med en gaffel - der skal være helt fyldt med små huller. Så laver jeg en blanding af olie og krydderier - det kan være paprika, cayennepeber, oregano - eller hvad man nu lige har eller finder i naturen. Så pensler jeg dejen med olieblandingen og så mangler "tortilla"chips'ene bare at blive bagt. Hvis man vil have ensartede former, skal de skæres ud - f.eks. med en pizzaskærer - inden de bliver bagt, men man kan også bare knække dem ud i unikke rustikke former efter bagning. De skal bages ved 200 grader almindelig ovn i 15-20 minutter. Det er vigtigt at de bliver bagt nok for at blive sprøde, samtidig skal man også passe på at de ikke bliver brændte. Så når der er gået 15 minutter skal man holde øje med dem de næste 5 minutter. Hvis de begynder at blive mørke, inden de 5 minutter er gået, tager man dem ud af ovnen. Hvis man ikke har skåret dem ud inden bagning, skal man lige vente med at knække dem, til de er kølet af. Udover at blive brugt til aftensmad torsdag, er de altså også ganske glimrende som en lille aftens-snack. De kan, efter min mening, sagtens erstatte chips, slik og den slags.