24-02-2019

Omsorg

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

 

*indeholder reklame for bObles

Denne uge har været præget af sygdom, det må jeg ærligt indrømme. Vi går alle enten og småhoster, nyser eller har lidt ondt i maven. Dog intet alvorligt ifølge lægen, så det eneste, der er at gøre, er at holde sig varm. Vi er så heller ikke de eneste der er småsyge - flere af børnenes venner her på øen går også og hoster osv., så det er nok bare årstiden. 

Da jeg levede et mere normativt liv var sygdom altid forbundet med stress og følelsen af ikke at præstere det man burde. Det er absurd at så simpel en ting, som at drage omsorg for sine nærmeste, er blevet en hæmsko, for at kunne være en del af det etablerede samfund. 

Før nogen tror at jeg er imod rødstrømpernes kamp for ligestilling, så vil jeg med det samme indskyde at jeg, om nogen, virkelig forstår og værdsætter deres kamp. Det at jeg kan bo her hvor jeg bor og leve et ganske udemærket liv, er i høj grad rødstrømpernes fortjeneste, det vil jeg ikke underkende. Og faktisk tror jeg heller ikke at det er deres kamp, der direkte er skyld i den glidebane, samfundet er kommet ind på. Jeg tror tværtimod det er en ugennemtænkt konsekvens-pædagogik, som er opstået ad politisk vej. Man har ønsket at støtte op om kvindernes indtræden på arbejdsmarkedet og dermed deres mulighed for at forsørge sig selv. Men man har glemt det frie valg. Og det er ikke bare børnene, men sådan set menneskeheden der betaler prisen. Omsorg er blevet fråds og tilnærmelsesvis; spild af tid.

Det der er vigtigt i den sammenhæng er ikke at finde årsagen, men at finde løsningen. Og svaret ligger i høj grad i Omsorgsrevolutionen.

Revolution er i sig selv et noget stort  og på mange måder uhåndgribeligt ord, sådan på daglig basis. Så hvis vi nu skærer revolutionen fra i første omgang, så er der Omsorg tilbage. Det kræver mod at tillade sig at sætte omsorgen på første pladsen og tro på at andre ting godt kan vente. Men netop sådan har det været denne uge. Med 6 børn, der på skift har det lidt skidt og mig selv der også er lidt slatten, så er det ikke de store armbevægelser der skal gang i, men bare det helt ordinære nærvær og tilstedeværelse. Vi er en af de familier der har en væg-til-væg samsovningsseng, som samtidig bliver brugt til pudekamps-arena, hulebygning osv. i løbet af dagen. Jeg vil lige indskyde at de 3 ældste foretrækker at sove i deres egen seng, det er kommet helt naturligt, som så mange andre ting i børns udvikling i virkeligheden også gør.

Når der er fuld drøn på herhjemme, så er det faktisk ikke legetøj der som sådan er i fokus. Det kan være at posten kommer med en pakke, hvor papkassen så bliver til en bil, en båd, et fjernsyn el. lign. Dog er der én ting, som jeg før har nævnt, som i den grad er blevet en fast bestanddel af vores hjem - bObles. De bliver brugt til leg - som praktiske skamler, når børnene skal nå noget fra en hylde - til at sidde på, så man er i børnehøjde, når børnene tumler rundt om én. Ja jeg vil nærmest sige, at vi kan ikke undvære dem. Der går ikke en dag uden at der er én der siger: 'jeg skal bruge en bObles'. 

Hidtil har vi købt de store tumlemøbler og donuts og tænkt at det var dét. Men udover bObles, papkasser osv., så er bolde selvfølgelig også altid et hit - både for store og små. Det er faktisk for alvor én af de ting, som kan samle en søskendeflok, med så stor aldersspredning, som flokken herhjemme. Så jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at købe nogle bObles-bolde. Både fordi de 'passer ind' i indretningen, men også fordi de ikke indeholder farlige ftalater og er super lette at rengøre. 

Denne uge, hvor omsorg har været i højsædet, viste det sig at boldene havde en anden fin funktion. De to yngste piger har fået en idé om at jeg skal 'lave en pizza' på deres ryg, som de kalder det - kort sagt vil de nusses på ryggen. Forleden nat, da den yngste vækkede mig klokken 3 om natten pga. hosteri, blev en bObles-bold min redning. Jeg lagde den på hendes ryg og masserede hende med bolden og jeg tror faktisk at det også havde en god effekt på hendes hosteri. Reel massage kan for små børn i det hele taget være lidt voldsomt, men med bolden blev det bare et fint let tryk, som bevægede sig rundt på ryggen. Og der gik faktisk ikke længe, så sov hun igen - og det samme gjorde jeg. 

Hvilken bold der lige er den rigtige størrelse afhænger nok af barnets størrelse, men for mit vedkommende, hvor det var min datter på snart 3 år, var bolden på 11 cm perfekt. Ikke for stor i forhold til hendes ryg, og samtidig heller ikke for lille til at jeg ubesværet kunne rulle den rundt på hendes ryg med min håndflade.

Har du lyst at prøve det, så kan boldene købes HER og den billigste koster faktisk kun 29 kroner.