17-03-2019

Pandekager

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

 

I denne tid med storm og regn er det skønt at komme ind til varm te fra brændeovnen og nybagte pandekager, når man har været ude i haven og lege i legehuset. I selvforsynings-madplanen er lørdag pandekage-dag, så derfor kommer her en grundopskrift på pandekager.

Ingredienser

Mel

Vand

Fremgangsmåde

Første punkt er at veje hvor meget mel man har. Til 1 kg mel skal der bruges 18 dl vand. Hvis man bruger 1 kg mel er der pandekager nok til 7-8 personer. 

Mel og vand røres sammen så der ingen klumper er.

Dernæst er de klar til at blive stegt. Et tip, som også er pengebesparende er, at man kan få pandekagemaskiner, som har en belægning der gør, at man ikke behøver fedtstof til at stege dem i. 

For nylig købte vi ny maskine, fordi den anden simpelthen brændte sammen. Udover belægningen som betyder at man ikke skal bruge fedtstof, så er det også meget smart at man kan lave 6 pandekager af gangen - på den gamle kunne man kun lave 1.

- Og så er den grøn, den er som skabt til at passe til vores Trip Trap stole - lidt æstetisk kan man jo godt være, selvom man forsøger at leve sparsomt. 

Opskriften her, som alle andre opskrifter til Selvforsynings-madplanen, skal betragtes som en grundopskrift. Den kan bruges som den er, men kan også suppleres med det man nu lige har ved hånden. Det kan være salt, bagepulver, sukker, vanillesukker, kakaopulver, smags-essens osv. Jeg kigger som regel i køleskab, på hylder og i haven og hælder i, hvad der nu er (selvfølgelig med omtanke for størrelsesforholdet). I stedet for vand kan man selvfølgelig også bruge mælk o.lign. 

Velbekomme