05-05-2019

Pizza

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

 

 

 

 

Så er det blevet tid til endnu en opskrift til selvforsynings-madplanen. Denne gang handler det om pizza. Ifølge madplanen er det pizza-dag om fredagen. I madplanen står der:

Fyldet til pizza'en er resten af det dip man lavede igår. Gem dog en lille smule i et glas, så det kan bruges som smørepålæg søndag. Et lille tip er at putte ost på pizza'en først og så fyld bagefter. Så virker osten som bindemiddel mellem bund og fyld - meget smart når små børn skal spise, uden at tabe fyldet. Man kan også undlade osten, det er smag og behag. Og skulle der blive pizza tilbage, så er det selvfølgelig bare ind i køleskabet med den, den skal sikkert nok blive spist i løbet af weekenden.

Så det der mangler er faktisk bare bunden. Husk at tænde ovnen på 200 grader, så den kan varme op mens du laver pizza'en klar.

Bunden laver jeg ud af min surdej. Første punkt er at gøre en bageplade klar. Jeg bruger silikone-bagepapir, da det kan bruges igen og igen. Men man kan også smøre bagepladen ind i olie el. lign., det bestemmer man selv. Derefter tager jeg en dejklat op med en grydeske og lægger den i det ene hjørne. Så flader jeg den ud med bagsiden af grydeskeen, indtil den er ca. en lillefingers tykkelse. Derefter tager jeg en dejklat mere og lægger tæt på den anden, flader den ud og sådan fortsætter jeg indtil bagepladen er helt fyldt. 

Derefter er det tid til at putte fyldet på. Som alle andre opskrifter i madplanen, så er dette en grundopskrift. Tanken er at man ikke skal ud og købe en masse, men kan bruge det man har ved hånden - hvad enten det er i skabe, køleskab eller haven - kun fantasien sætter grænser. Du kan finde inspiration HER

Når fyldet er kommet på, er det tid til at bage pizza'en. Den skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Velbekomme