19-05-2019

Nostalgi

Næste

uges

plan

finder

du

HER

 

Måske er der nogle af jer læsere, som husker at jeg for noget tid siden skrev om det at bruge stofbleer til sine børn, i stedet for engangsbleer. Det fik mig til at huske de skønneste ULD(ble)BUKSER, som jeg lavede til min datter dengang. Når man bruger stofbleer, sådan på den helt gammeldags facon, som jeg gjorde, så er det obligatorisk at barnet har en ULD(ble)BUKS udover stofbleen. Ulden kan for det første suge enorme mængder væske, uden at føles våd. Derudover er ULD(ble)BUKSER lavet af lanolin-uldgarn. Lanolin er det der hjælper fåret med at holde sin pels ren. Når lanolin kommer i kontakt med væske forsæber det og eventuel urinlugt fra ULD(ble)BUKSERNE forsvinder. 

Hele dette naturens mirakel fik mig til at tænke på hvordan menneskeheden nogle gange går over åen efter vand. På min bedstemors tid, hvor stofbleer og ULD(ble)BUKSER var obligatoriske, havde man ikke vaskemaskiner. Men strengt taget har man nok heller aldrig haft så meget brug for vaskemaskiner som idag, hvor de fleste går i tøj, der er lavet af kunstigt fremstillede fibre. Og så er der også al den forurening man hver dag udsættes for, når man drager afsted til arbejde. For ikke i det hele taget at tale om standarden for tøjet. Her hvor jeg bor kan jeg sagtens finde på at gå til købmand i overalls og en islændersweater med hul på ærmet, men jeg er godt klar over at det outfit ikke er passende, så snart jeg skal på den anden side af Kattegat. 

Svaret på spørgsmålet, som jeg stillede for noget tid siden, må være:

Én uafhængighed bringer en anden afhængighed med sig.

Så i sidste ende er det et spørgsmål om valg. Der er ikke én endegyldig sandhed for det gode liv, det afhænger af hvad man selv finder meningsfuldt og værdifuldt.

Men hvis du er blevet helt forgabt i ULD(ble)BUKSERNE på billedet, så kan de bestilles HER